Cintech & Sciento.

Omschrijving van de software.

home pagina

 

Voordat de IBM compatible computers gemeengoed waren in het onderwijs werd de Cintech interface al gebruikt.

Deze werd dan aangesloten op bijvoorbeeld Commodore; Msx; P-2000 enz. computers.

Hoewel sommige computers grafisch veel meer boden dan de IBM, hadden ze 1 groot nadeel, namelijk de incompatibiliteit.

Voor algemeen gebruik ben ik toen begonnen met het schrijven van een 'raamwerk' programma. In die periode werd TibbLto ge´ntroduceerd en daar zat deze interface ook in.

Omdat voor A-niveau leerlingen het programmeren best moeilijk was heb ik lesmateriaal geschreven bij de software. Destijds kon men de software en een leer/werkboek verkrijgen voor 25 gulden.

In TibbLto zat ook de Sciento robotarm. Bijzonder was dat je met deze software Cintech en Sciento kon laten samenwerken. Het is heel eenvoudig om bijvoorbeeld blokjes door de robotarm te laten sorteren op licht- of stroom- geleidbaarheid.

Voor het lesmateriaal Toegepaste Informatica stap voor stap vond men de interface (4 kleuren) te verouderd en koos men een andere oplossing.

Heel af en toe krijg ik nog vragen over deze interface, vandaar dat de software & het lesmateriaal nog te downloaden is. Zo krijgt u een aardige indruk van de mogelijk- en onmogelijkheden van het programma.

In de versie's van voor 15 april 2006 werkt het lezen van disk niet goed onder windows 2000 & XP. Dat is in de laatste versie aangepast.

Persoonlijk denk ik dat de vele mogelijkheden die de interface bood, onvoldoende door het onderwijs benut zijn.

lijn.gif (808 bytes)