Analoge meetinstrumenten.

Oplossingen voor problemen.

home pagina
home meter
schermafdrukken

De  volgende problemen zijn mij op dit moment bekend.

Er wordt op de meter geen wijzer getekend

De wijzer loopt voorbij de nul en de maximale wijzeruitslag

Bij les 5 worden de linksom en rechtsom draaiende pijlen niet op de knoppen getekend

Could not find MEETINST.MDB

lijn.gif (808 bytes)

Er wordt op de meter geen wijzer getekend. (Komt soms op hele oude computers voor.)

Heeft de leerling de meter misschien laten vallen.;-)

Dit probleem wordt veroorzaakt door een niet geheel compatible videokaart driver. Soms wil het helpen de resolutie of het aantal kleuren te vermeerderen of juist te verminderen. Ook kan de videokaart als standaard vga ingesteld worden. Bij een S3 videokaart was dit de enige werkende oplossing. Helaas is het aantal kleuren dan meestal beperkt en is de snelheid beperkt.

lijn.gif (808 bytes)

De wijzer loopt voorbij de nul en de maximale wijzeruitslag.

Dit komt alleen maar voor bij oude versie's van dit programma.

Dit heeft waarschijnlijk te maken met de ingestelde resolutie.

De verhouding van het aantal beeldpunten horizontaal / verticaal moet 4:3 zijn.

Voorbeeld:

640 : 480; 800 : 600 en 1024 : 768 zijn te vereenvoudigen tot 4 : 3

Wanneer de ingestelde resolutie een andere verhouding heeft, wordt de wijzer niet op de juiste plaats getekend. In de nieuwe versie (vanaf heden) is dit aangepast! Eventuele onvolkomenheden graag melden.

Overigens mag u een hogere resolutie instellen als hierboven genoemd. De meetinstrumenten zullen dan ook 'scherper' getekend worden. Op een resolutie van bijvoorbeeld 1600 x 1200 krijgt u een veel minder gekartelde wijzer en wijzerplaat op het scherm.

LET OP! De maximaal in te stellen resolutie is afhankelijk van de videokaart en de aangesloten monitor. Stel niet een hogere resolutie in dan de monitor aan kan! Zorg er daarom voor dat onder  windows de monitor correct ge´nstalleerd is.

lijn.gif (808 bytes)

Bij les 5 worden de linksom en rechtsom draaiende pijlen niet op de knoppen getekend.

Dit komt voor bij windows 98 SE en lager. Het heeft te maken met een niet ge´nstalleerd lettertype. U kunt dit lettertype toevoegen in het configuratiescherm.

Het lettertype wordt met de software meegeleverd en staat in de map welke u bij de installatie gekozen heeft. Het gaat om het volgende lettertype:

WINGDNG3.TTF

lijn.gif (808 bytes)

Could not find MEETINST.MDB.

20 november 2007.

Een op het eerste gezicht eenvoudig te verhelpen foutmelding. Het database bestand met de leerlinggegevens kan niet gevonden worden.

HET VREEMDE is echter dat ik als docent deze foutmelding niet kreeg en het programma normaal werkte. Leerlingen kregen deze foutmelding echter wel.

Gisteren (20 nov 2007) is er voor het eerst serieus naar dit prbleem gekeken. Samen met een externe deskundige bekeken we het probleem. Ondanks veranderingen van de rechten bleef alleen voor leerlingen deze foutmelding bestaan. Op mijn voorstel paste ik de broncode aan waarbij, voor het openen van de database, het app.path in een message box getoond werd.

Het pad was in orde EN ongelooflijk maar waar, de software startte nu zonder foutmelding.

Wij begrijpen er niets van en hebben een zg. DOEVENTS toegevoegd en nu komt de foutmelding niet meer voor. Blijkbaar is de variabele app.path tijdens het opstarten nog niet goed geinitieerd.

Zeer vreemd dat dit alleen bij leerling accounts het geval is en niet voor docenten geldt.

Binnenkort zal de aangepaste versie op deze site geplaatst worden. Ik heb echter nooit een probleem melding hierover gekregen.

24 november 2007.

Het probleem blijkt niet veroorzaakt te worden door de software. In de snelkoppeling was een ander pad aangegeven dan waar de software stond. Het is een fout in de gemaakte profielen en snelkoppelingen.

lijn.gif (808 bytes)