Werken met de schuifmaat.

Omschrijving van de software.

home pagina

 

Inleiding
Download

 

 

Inleiding.

Het programma 'Werken met de Schuifmaat' is niet meer leverbaar. Dit omdat het CPS terecht vond dat de software verouderd is, vooral omdat het geschreven was voor de toenmalige monochrome videokaarten.

Alle rechten van de software zijn door het CPS aan mij teruggegeven..

Hieronder ziet u wat CGA voor beeld gaf. (Windows heeft hier de verticale resolutie verdubbeld.) In werkelijkheid zijn de letters veel korreliger.

In de DOS versie werden een aantal onderdelen op het scherm getoond, waarna de leerling de kans kreeg te laten zien dat hij de benamingen geleerd had.

Na deze les wordt uitgelegd hoe de nonius op een tiende millimeter afgelezen moet worden. Dat wordt in drie delen gedaan.

  • Aflezen van hele millimeters

  • Aflezen van de nonius in tiende millimeters

  • Aflezen van volledige maten op eentiende nauwkeurig.

De les wordt afgesloten met een praktische meetles, waarbij de leerling maten van een meetblok moet meten en de gemeten waarde invoert. De gemeten waarden worden op disk gezet en kunnen later door de docent bekeken en afgedrukt worden.

Het programma is in het tijdschrift COS geŽvalueerd. Op het internet is hiervan geen verslag meer opgenomen.

Download.

De software is gratis te downloaden. Wanneer u de eventueel benodigde wachtwoorden wilt weten, stuur dan een mailtje. Ik zal dan een korte beschrijving van de werking terugmailen.

lijn.gif (808 bytes)